Pravilni polnilni tlak v pnevmatikah

Tlak v pnevmatikah pomebno vpliva na vozne lastnosti vozila, pa tudi na porabo goriva in varnost vožnje. Pravilno napolnjene pnevmatike zagotavljajo večje število prevoženih kilometrov. Nepravilno napolnjene pnevmatike zmanjšujejo udobje vožnje in se običajno obrabljajo prehitro, prekomerno in neenakomerno.

Pomembno je redno preverjati tlak v pnevmatikah

Voznikom priporočamo, da preverjajo tlak v pnevmatikah vsaj enkrat na mesec, pa tudi pred vsako daljšo vožnjo in po njej. Svetujemo tudi preverjanje tekalnih plasti pnevmatik ali opazimo sledi neenakomerne obrabe, ki je lahko znak vožnje s previsokim ali prenizkim tlakom v pnevmatikah.
Vsaka pnevmatika počasi spušča zrak, tlak v njej običajno pade za okoli 0,07 bara na mesec, pri višjih temperaturah pa še več.
Če ne veste zagotovo, kakšen je pravilen polnilni tlak pnevmatik, poiščite ta podatek v priročniku za lastnika vozila ali na pokrovčku za gorivo, na prednjih vratih ali na pragu vozila.

Kako preverjate tlak v pnevmatiki

  1. Za pravilno meritev potrebujete manometer. Zračni kompresorji na bencinskih črpalkah in v servisnih delavnicah so običajno opremljeni z manometri, lahko pa si v trgovini z avtomobilskimi deli nabavite majhen ročni manometer. Tisti na črpalkah so precej nezanesljivi.
  2. Pazite, da tlak vedno merite pri hladnih pnevmatikah – takoj zjutraj oziroma pred vožnjo. Ko se pnevmatike med vožnjo ali v vročini segrevajo, se zrak v njih širi in odčitek na manometru bo verjetno višji.
  3. Najdite ventil na platišču in odvijte plastično kapico z njega. Nastavite ustje nastavka manometra na ventil in ga potisnite nanj – zaslišali boste kratek pisk zraka, na manometru pa se bo prikazal odčitek.
  4. Primerjajte odčitek na manometru, v barih ali paskalih, s polnilnim tlakom, ki ga priporoča proizvajalec vozila
  5. Če merite s kompresorjem, lahko tlak po potrebi znižate ali zvišate. Če imate samo manometer, morate za morebitno dopolnitev pnevmatike uporabiti domači kompresor ali odpeljati avto v najbližjo servisno delavnico.
  6. Ponovite postopek na vseh štirih pnevmatikah. Če pri eni ali več pnevmatikah opazite neobičajen padec tlaka, je to običajno znak puščanja. Naj vam te pnevmatike ob prvi primerni priložnosti pregleda strokovnjak.
  7. Ko je v pnevmatiki tlak, kakršnega priporoča proizvajalec, privijte kapico ventila.


 
na vrh